فرشته شهادت در انتظار او است
حمزة بن حمران یکى از یاران امام صادق(علیه السلام) مى گوید: درباره رفتن امام حسین(علیه السلام) و ماندن محمّد بن حنفیّه (در مدینه) گفتگو مى کردیم ; امام صادق(علیه السلام)فرمود: «اى حمزه، من خبرى به تو مى دهم ولى پس از این درباره آن چیزى مپرس. هنگامى که امام حسین(علیه السلام) از (برادرش محمّد بن حنفیّه) جدا شد و آهنگ حرکت کرد، کاغذى خواست و در آن نوشت:
»بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ. مِنَ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِىِّ بْنِ أَبی طالِب إِلى بَنی هاشِم، أَمّا بَعْدُ، فَإِنَّ مَنْ لَحِقَ بی مِنْکُمْ اِسْتَشْهَدَ، وَ مَنْ تَخَلَّفَ لَمْ یَبْلُغْ مَبْلَغَ الْفَتَحِ وَ السَّلامُ; بسم الله الرحمن الرحیم، از حسین بن على بن ابى طالب(علیه السلام) به همه بنى هاشم: امّا بعد، هر کس از شما به من بپیوندد، شهید خواهد شد، و هر کس چنین نکند، به پیروزى نخواهد رسید. والسلام «.
(ملهوف (لهوف)، ص 128-129 ; بحارالانوار، ج 44، ص 330 و ج 45، ص 84-85 و کامل الزیارات، ص 76 (با مختصر تفاوت.)
* * *
این خبر کوتاه و پرمعنى نشان مى دهد که امام(علیه السلام) از همان آغاز، پایان راه را مى دید، و على رغم پندارهاى نادرست کسانى که از وسعت بینش و آگاهى امامان)علیهم السلام( اطّلاعى ندارند، به ما مى گوید امام)علیه السلام( با علم به این که فرشته شهادت در انتظار او است از مدینه حرکت کرد.
آرى ; او به خوبى مى دانست که براى ترک بیعت با یزید به خاطر حفظ و پاسدارى از اسلام چه بهاى گرانى را باید بپردازد و این، عظمت مقام آن حضرت را شفّاف تر نشان مى دهد.
در ضمن اشاره فرمود که: بازماندگان و به تعبیر دیگر عقب افتادگان از قافله شهادت نیز به جایى نخواهند رسید و در زیر سلطه دژخیمان یزیدى روزگار بدى خواهند داشت.
آخرین نظرات