مقاله آسیب شناسی مجالس مذهبی بانوان،باتوجه به نیازاحساس شده در این مورد نوشته شده است که این مقاله به صورت گروهی تنظیم شده تاشاید بتوان سهم مورد توجهی دراین راه داشته باشد.
دانلودpdfمقاله آسیب شناسی مجالس مذهبی بانوان
دانلودwordمقاله آسیب شناسی مجالس مذهبی بانوان
چکیده
حضرت جبرئیل روضه عطش پسرفاطمه رابرحضرت آدم می خواند وندای لبیک هارابه اویادآوری می کرد، تامعنای واقعی رشادت وعظمت ایمان اهل بیت را به آدم وفرزندانش گوشزدکرده باشد.
برگزاری مجالسی برای اهل بيت -عليهم السّلام -از ديرباز در فرهنگ شيعه ريشه داشته و از همان سال هاى آغازين پيدايش اسلام ، كار خود را شروع نموده است كه تاريخ به خوبى نمايان گر اين مسئله مى باشد و به عنوان يك رسالت تاريخى نسل به نسل تكرار گشته و به دست ما رسيده است .
وجود مداحی وسخنرانی های بزرگوارانی چون جبرئیل امین،حضرت زینب –سلام الله علیه - ،امام سجاد –علیه السلام- وجابربن عبدلله انصاری گویای اهمیت فراوان این مسئله می باشد.ودقت واهتمام زیادی برای حفظ آن لازم است؛ چراکه این مجالس مذهبی يكي از قوي ترين و كارآمدترين عوامل حيات دين و مكتب اهل بيت -عليهم السلام- در طول تاريخ بوده است و نقش بسيار مهمي را در حفظ و حراست و گسترش مكتب تشيع و نشر معارف اهل بيت – عليهم السلام - ايفا ميكنند.
درابتدای اسلام مجالس بیشتر مربوط به آقایان بود ومجلس مجزای بانوان کمتردیده می شد؛اماامروزه مجالس مذهبی برای ائمه به دست بانوان نیز تشکیل می شود،وقشر بانوان دراین مجالس بیشترحضورمی یابند،وبرای انواع مراسمات ولادت ها یا شهادت های ائمه –علیه السلام- جلسه ای راتشکیل می دهند.وبه این ترتیب بانوان نگهبان ومحافظ قوی برای ارزش های مذهبی ومعنوی دین به شمارمی آیند.
در این میان گاه خواسته یا ناخواسته این مجالس با آسیب هایی همراه شده است که نه تنها مجالس را از هدف اصلی خارج نموده بلکه گاه اصل آن را زیر سئوال برده است. بر این اساس آسیب شناسی مجالس عزاداری و آسیب زدائی از آنها بزرگ ترین خدمت به اسلام و تداوم آن می باشد. این آسیب هاممکن است درحیطه اعتقاد، اخلاق یااجتماعی ضربه مهلکی واردسازد.ازجمله آن انحراف، بدعت، غیبت،تجملگرایی ،مدگرایی و… می باشد. لذاضرورت براین است که آسیب های واردشده براین مجالس رابررسی کرد؛وراهکارهای مفیدی را ارائه داد،تاازاین آسیب ها بتوان جلوگیری به عمل آورد.
کلمات کلیدی:مجالس مذهبی،بانوان،آسیب شناسی،راهکار.
پیامبر اکرم-صلی الله علیه و آله: اِذا رَأیتُم الرَّبیعَ فَاکثروُا ذَکرَ النُّشوُر
هر گاه فصل بهار را مشاهده می کنید زیاد به یاد قیامت و زنده شدن بعد از مرگ خودتان باشید.مفاتیح الغیب، ج17، ص194.
میدانی؟
این بهارها فقط میآیند
آغازشان اما با آمدن توست!
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
پیشاپیش نوروزتان مبارک